VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
14. 5. 2024

Mojstri stoner metala Orange Goblin predstavljajo drugi single Cemetary Rats s prihajajočega albuma Science, Not Fiction. Izid albuma je napovedan za 19. julij, izdala pa ga bo založba Peaceville Records. Komentar frontmana Bena Warda o novem singlu:

»You want Metal? You've got Metal! "Cemetery Rats" is an anthem for all the metalheads and rockers, the kids that society deems the 'weirdos and freaks'! Fuck society! This is a song for everyone that likes to hang out in the graveyard, listening to metal and loving life as the underdog! This is doom, thrash and punk all rolled into one, like the mighty Black Sabbath colliding with classic era-Celtic Frost and Discharge! We are the heavy metal underground, we are the CEMETARY RATS!«

15. 11. 2023

Hellhammer tribute band Triumph Of Death, ki ga vodi nekdanji frontman Tom Gabriel Fischer (Triptykon, ex-Celtic Frost, ex-Hellhammer) in s tem časti zapuščino legendarne black metal zasedbe Hellhammer, je izdal live album Resurrection of the Flesh, Triumph Of Death live, 2023.

Poleg tega je band posnel tudi video za skorajda 40 let star komad Massacra od Hellhammer.

25. 10. 2023

Velikani simfoničnega black metala Dimmu Borgir sporočajo, da bodo 8. decembra pri založbi Nuclear Blast izdali album Inspiratio Profanus. Tokrat ne bo šlo za novo glasbo iz hiše Dimmu Borgir, temveč gre album priredb, ki jih je zasedba v vseh letih delovanja tako ali drugače posnela. Prednaročila za Inspiratio Profanus so že na voljo, že sedaj pa lahko prisluhnete prvemu komadu z albuma, in sicer znameniti klasiki od Venom. Seznam vseh komadov na ploščku je takšen

Black Metal (Venom)
Satan My Master (Bathory)
Dead Men Don't Rape (G.G.F.H.)
Nocturnal Fear (Celtic Frost)
Burn In Hell (Twisted Sister)
Perfect Strangers (Deep Purple)
Metal Heart (Accept)
Nocturnal Fear (Celtically Processed) (Celtic Frost)

24. 10. 2023

Italijanska založba Time To Kill Records bo izdala kompilacijo z naslovom Mesmerized - A Tribute to Celtic Frost. Ta bo vsebovala šest priredb kultne švicarske zasedbe:

Barbarian - A Kiss or a Whisper
Bunker 66 - Juices Like Wine
CO2 - I Won’t Dance
Doomraiser - Procreation of the Wicked
Kryptonomicon - Morbid Tales
Necrodeath - Necromantical Screams

14. 9. 2023

Organizatorji norveškega festivala Inferno Metal Festival sporočajo, da bo tudi naslednje leto možen ogled »black metal« znamenitosti s takoimenovanim Black Metal Busom. Ponovno bo oglede vodil Anders Odden (Cadaver, Celtic Frost, Satyricon, Order), vstopnice po dnevih pa so tudi že na voljo.

3. 4. 2023

Darkthrone bodo 26. maja pri Peaceville Records izdali demo Thulcandra in demo Cromlech na LP-ju. Prednaročila so že na voljo tukaj.

Thulcandra vsebuje prve 3 izdaje pod imenom Darkthrone, in sicer demo Land of Frost (1988), promo A New Dimension (1988), in sam demo Thulcandra (1989). Skupaj te izdaje ponujajo jasen prikaz hitrega razvoja banda v njegovih ambicioznih ustanovnih letih, vendar z naraščajočo zrelostjo in že eklektično sfero vplivov.

Cromlech je bil zadnja demo izdaja skupine, preden je bila podpisana pogodba z založbo Peaceville Records. Demo je bil posnet leta 1989 z isto zasedbo kot Thulcandra, se pravi takšno, ki je kasneje posnela albuma Soulside Journey in A Blaze in the Northern Sky. Poleg ikoničnih demo psonetkov ta izdaja vsebuje tudi dodatne skladbe s posnetkov Bootleg TV Oslo iz leta 1989, vključno s priredbo Visual Aggression skupine Celtic Frost in trojico instrumentalnih skladb s kasete, ki je bila prvotno narejena za ustanovitelja založbe Peacevill, ki jih je Paul »Hammy« Halmshaw prejel leta 1990.

7. 10. 2022

Pri založbi Noise Records bo 28. oktobra izšel boxset skupine Celtic Frost z naslovom Danse Macabre:

CD box:
- album Morbid Tales
- album To Mega Therion (z bonus komadom)
- album Into The Pandemonium (z bonus komadi)
- EP Emperor's Return (z bonus komadi)
- posnetek z vaje Grave Hill Bunker Rehearsals
- 40-stranska knjiga z intervjuji in fotografijami
- poster v velikosti A2
- našitek Danse Macabre

LP box:
- album Morbid Tales
- album To Mega Therion
- album Into The Pandemonium
- EP Emperor's Return
- 12" EP Tragic Serenades
- 12" EP I Won't Dance
- 12" single The Collector's Celtic Frost
- 7" single Visual Aggression
- posnetek z vaje Grave Hill Bunker Rehearsals (na kaseti)
- 40-stranska knjiga z intervjuji in fotografijami
- USB ključek z glasbo v formatu MP3
- poster v velikosti A2
- našitek Danse Macabre

27. 9. 2022

Nekdanja člana legendarnih Celtic Frost, Franco Sesa in Erol Ünala, predstavljata videospot za prvi single nove zasedbe Oath Of Cranes, ki prihaja iz Züricha v Švici. Pesem Yama - Sacrifice Of Introspection se nahaja na prihajajočem debitantskem albumu z naslovom The Unsung Mantras.

Oath Of Cranes postavljajo doom metal na glavo. Nekdanji bobnar Celtic Frost in vodja skupine Franco Sesa združuje svojo strast do vzhodne tradicionalne glasbe – še posebej do petja tibetanskih menihov – z ljubeznijo do hard rocka, da ustvari resnično inovativo zvočno podobo. Single je producirala skupina sama ob tehnični podpori izkušenega Tommyja Vetterlija (Coroner, Eluveitie), medtem ko je za mastering poskrbel Tony Lindgren (Sepultura, Kreator, Amorphis).

12. 9. 2022

V okviru norveškega Inferno Metal Festivala bo organiziran vodeni ogled z avtobusom. Dogodek se imenuje Black Metal Bus Sightseeing 2023, njegov namen pa je predstavitev glavnih »znamenitosti« v zvezi z razvojem norveškega black metala. Ogled bo vodil Anders Odden (Cadaver, Celtic Frost, Satyricon, Order), vstopnice pa so tudi že na voljo.

7. 7. 2022

Konec leta naj bi black metal dvojec Artach izdal nov album. Ta bo nasledil za zdaj še aktualni album Sworn to Avenge, o njegovem nasledniku pa je znano le, da naj bi zadovoljil ljubitelje bandov, kot so Celtic Frost, Darkthrone in Satyricon, ki preigravajo surov black metal. O tem vas naj bi prepričal komad Hoarfrost, ki ga lahko preverite spodaj.

9. 8. 2021

Avstralski old school death metalci Nefariym bodo 24. septembra preko založbe Inverse Records izdali svoj prvi studijski album z naslovom Morbid Delusions.

Na albumu bodo naslednji komadi:
Veiled In Death (Intro)
Succubus
A Morbid Delusion
Tearing The Flesh From The Bone
Wallow In The Filth
Monolithic Dread
Humanity Falls
Endless Decay
The Seeds Of Hate
Into The Blackened Abyss
Circle Of The Tyrants (Celtic Frost cover)

4. 3. 2021

Kanadski blackened death/doom metalci Ischemic predstavljajo prvi single in otvoritveno skladbo Scabs s prihajajočega samonaslovljenega albuma, ki bo izšel 2. aprila. Štiričlanska zasedba iz Toronta se več kot očitno spogleduje s pogubnim početjem skupin, kot so Celtic Frost, Autopsy, Thorr's Hammer, Conan, Krallice, in Ahab.

Tracklista albuma je sledeča:
Scabs
Crawl Out Of Hell
Illusion Of Humanity
Scattering Garden

11. 11. 2020

Založba Caligari Records namerava 3. decembra v omejeni nakladi na kaseti izdati zadnji dve izdaji ameriške crust/d-beat/hardcore zasedbe Alement, ki nosi naslov Onward & The Hunter. Gre za 7" single The Hunter, ki je v originalu izšel leta 2017, medtem ko je EP Onward datiran z letom 2019.

Umazan zvok Alement je sicer trdno zasidran v punk in hardcore underground sceni, vendar se je zvočna kakofonija skupine sčasoma razvila v poguben zvarek, ki spominja na apokaliptične prijeme, kot nam jih ponujajo Voivod, Celtic Frost in Sacrilege.

Tracklista je sledeča:

Seas Of Consequence
Dwell
Onward
Stagnant Living Death
The Hunter
Bound

19. 5. 2020

Triptykon so objavili uradni koncertni posnetek komada Rex Irae, ki je del sveže izdanega koncertnega DVD-ja Requiem (Live At Roadburn 2019). Gre za projekt, ki je nastajal več kot 30 let – Celtic Frost/Triptykon: Requiem, ki je bil lansko leto na festivalu Roadburn prvič odigran v celoti v živo. Pri projektu je zasedba sodelovala z večkrat nagrajenim nizozemskim orkestrom Metropole Orkest. Komad Rex Irae je v originalu izšel na albumu Into The Pandemonium (Celtic Frost, 1987). Sledi mu drugi, skoraj polurni Grave Eternal, ki so ga napisali Triptykon in gre za novejšo glasbo, zaključi pa se z Winter, ki je izšel na albumu Monotheist (Celtic Frost, 2006).

Avtorica: Tina Urek
25. 3. 2020

Dansko-italijanska black/doom metal naveza The Rite je objavila videospot za skladbo The Black Effigy z debitantskega albuma Liturgy Of The Black, ki bo izšel 19. junija pri založbi Iron Bonehead Productions. Skupino sta jeseni 2017 pod vplivi kultnih izvajalcev, kot so Mercyful Fate, Death SS, Celtic Frost, Samael, Goatlord, Ripper in drugi, ustanovila A.Th (Black Oath) in Ustumallagam (Denial Of God).

Liturgy Of The Black prinaša sledeče skladbe:
The Initiation
The Black Effigy
Children Of Belial
Necromancy
Famadihana
The Bornless One
Echoes Of Past Lives
Sinister Minister
Trespassing The Chapel
Past Lives

KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija